EGY Stúdió

Preziről

nyitóoldal

Röviden, a Prezi.com

 

egy új korszakot nyitó prezentációs technika, ami javarészt online, “felhőben” működik, de a tervezése mehet a gépeden is. Új korszak, mert jobban leköveti a gondolkodásunkat, mint az eddigi megoldások, és mert legális formában ingyenesen is használható.

 

​Hosszabban, a Prezi.com

 

egy az internetböngészőben használható regisztrációhoz kötött online program. Ott készíted el, és saját tárhelyedre mented le a preziket. Mivel az egész "felhőben" (online) zajlik, oda bárhonnan beléphetsz és megoszthatod, vagy prezentálhatod. Fizetős verzió (licenc) tulajdonosaként a tárhelyed mérete nagyobb lehet, a megosztás lehetősége teljeskörű, és itt  számítógépedre is le lehet tölteni a programot (desktop), hogy offline is elkészíthesd a prezentációdat. Ami persze egy önéletrajztól egy komlex céges bemutatóig minden lehet, hogy mire használod, csak rajtad múlik...

 

...de miért használjunk Prezit?

 

Ezt a kérdést én is feltettem magamnak. Próbáljuk ki, nézzük meg mi történhet?

 

  • Regisztráció, gyors, egyszerű (jó, de hát ez természetes)
  • Belépés, munka felület letisztult, egyszrű, elsőre meglepő, manapság mindenki arra törekszik, hogy az online alkalmazások is nagyon, nagyon sok mindent tudjanak, annak örül a felhasználó (?) ha csak a töredékét használja akkor is... (jó, de még nem vagyok meggyőzve)
  • Csináljunk egy prezit... próbának képek, információk, videó
  • Elkészült, lejátszottam... upsz ez jó, mosolygós lettem (ezt lehet, hogy használni fogom?)
  • A puding próbája, mit szól hozzá a világ, reakció: “ez nagyon jó, nagyon...”

 

Ettől kezdve nem kérdés, rajta használjuk...

 

Csináljam én,  vagy  megtanulod Te?

EGY STÚDIÓ / © CSINÁLJUNK PREZIT 2011

EGY Stúdió
EGY Stúdió